Gratis bezorging vanaf €50 ⭐ Werkdagen voor 14u besteld, morgen in huis ⭐ 24/7 email support ⭐ Al 10 jaar webshop

Ergonomisch toetsenbord

Ergonomisch toetsenbord - Coolgods.nl

Ralph van Essen |

Dagelijks werken met een computer of laptop kan voor klachten aan de handen, polsen, armen, schouders en nek zorgen. Door de juiste apparatuur met de juiste afstellingen te gebruiken kun je deze klachten voorkomen of verhelpen. De klachten kunnen onder andere worden veroorzaakt door het gebruik van een toetsenbord dat zorgt voor een verkeerde werkhouding. Vandaag leggen we aan je uit waarom en hoe een ergonomisch toetsenbord een positieve invloed heeft op jouw houding.

Waarom een ergonomisch toetsenbord?

Een ergonomisch toetsenbord zorgt ervoor dat jouw handen en polsen in een ergonomisch verantwoorde houding staan tijdens het werken. Deze toetsenborden hebben vaak een andere vorm dan je gewend bent en zijn verstelbaar. Vaak zie je dat de toetsenborden in een golfvorm lopen en/of dat de linker- en rechterhelft van het toetsenbord verder uit elkaar staan. Hiermee komen ze de stand van de handen en de polsen tegemoet waardoor je in een meer ontspannen houding aan het werk kunt.

Voordelen van een ergonomisch toetsenbord

- Golvend design: hierdoor kun je in een meer ontspannen houding werken. Zo hoeven je polsen niet de hele tijd te draaien waardoor je klachten voorkomt.
- Lichte toetsaanslag: als je de toetsen niet de hele tijd hard hoeft aan te slaan is dat rustiger voor je handen en vingers en kunnen ze ontspannen op het toetsenbord rusten.
- Polssteunen: steunen die jouw polsen een goede ondersteuning bieden, zodat ze niet in de lucht zweven.
- Extra sneltoetsen: met deze sneltoetsen kun je navigeren zonder de muis te hoeven gebruiken. Zo hoef je niet steeds met je hand naar je muis te reiken.
- Geen numeriek toetsenbord: hierdoor is het toetsenbord een stuk compacter. Dit heeft als voordeel dat de afstand tussen toetsenbord en muis kleiner is waardoor je minder ver naar je muis hoeft te reiken. Dit verlaagt de spierspanning in je arm, nek en schouder. Wil je toch het numerieke deel van het toetsenbord hebben? Dan kun je deze ook los kopen en links of rechts van het toetsenbord aansluiten wanneer je hem nodig hebt.
- Ingebouwd touchpad: deze eigenschap zorgt ervoor dat je de muis minder hoeft te gebruiken waarmee je gewrichtsklachten als RSI voorkomt. Het touchpad zit meestal in het midden van het toetsenbord.

Ben jij op zoek naar een ergonomisch toetsenbord? In ons assortiment vind je verschillende
opties!