Tech Nieuws

Is een extra laptop koeler noodzakelijk?

Ergonomische laptop standaard

resulteert in steeds warmer wordende processoren. Deze warmte is voor een laptop problematisch weg te voeren omdat de behuizing van een laptop vaak van kunststof gemaakt zijn. 

Extra koeling welke extern wordt toegepast kan een behulpzame oplossing zijn en zorgen voor verbeterde prestaties en een langere levensduur van een laptop computer.

De combinatie van een laptop koeler en ergonomische standaard biedt uitkomst.
Wist u dat meer dan de helft van het aantal computers dat heden te dage verkocht wordt een laptop is. 50% van alle gebruikers heeft last van spieren en gewrichten tijdens het gebruik van de laptop, zo blijkt uit een recent onderzoek van TNS NIPO. Uit dit onderzoek blijkt ook dat 87 procent van de laptopgebruikers totaal niet op zijn of haar houding let, ongeveer de helft van alle gebruikers heeft last van pijn in de gewrichten of spieren tijdens het gebruik en 71 procent geeft aan dat hun zithouding niet verbeterd of verslechterd is door laptop-gebruik. De correcte houding kan worden verkregen door het gebruik van een ergonomische laptop standaard of wanneer u een vast werkplek heeft is het gebruik van een extern beeldscherm ook een goede oplossing.
Het is belangrijk dat uw laptop scherm hoger geplaats wordt dan in de standaard situatie wanneer u uw laptop opklapt. Met een laptop steun of standaard wordt de het scherm omhoog geplaats zodat uw scherm recht voor u staat en u ontspannen op het scherm kunt kijken.

Verder ondersteuning van een ergonomische werkplek zijn een ergonomisch toetsenbord en verticale muis. Bij een normale muis dwingt de hand, pols en arm in een onnatuurlijke houding. De hand moet vlak (duim op gelijke hoogte met pink) worden gehouden en de pols maakt een hoek naar boven i.p.v. recht te staan. De verticale muis met een verticale handgreep en de klikmogelijkheden bevorderen de natuurlijke werkhouding van de hand, pols en onderarm en beschermen de gebruiker tegen de onnatuurlijke werkhouding zoals bij de reguliere “platte” muis. Met een verticale muis wordt de spierspanning met 25 tot 76% verminderd in vergelijking met een gewone “platte” muis.

 


Een ergonomisch toetsenbord biedt ook verlichting en verbetering in uw zit en typhouding. Vrijwel alle toetsenborden zijn gebogen en hebben het doel de armen een zo natuurlijk mogelijk houding aan te laten nemen en daarmee de spierspanning zo laag mogelijk te houden. Voorwaarden hiervoor zijn de plaatsing en de vorm van het toetsenbord. Let bij de plaatsing op dat het toetsenbord recht voor u staat met het ‘klavier’ op dezelfde hoogte als uw ellenbogen. Verder moet de vorm van het toetsenbord zodanig zijn dat u in de volgende houding werkt:

schouders naar achteren en ontspannen, ellenbogen in een hoek van 90 graden met uw onderarmen horizontaal en parallel aan de vloer. Polsen in lijn met de onderarmen en met minimale buiging.

Foutieve houding      

Correcte houding

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.