Deze website maakt gebruik van cookies. Door onze website te gebruiken ga je akkoord met het plaatsen van cookies. - Lees meer - Verberg melding

Webcams voor thuiswerken

Webcams voor thuiswerken

Wie dacht dat webcams voor thuiswerken steeds minder populair werden heeft het mis. Sinds de coronacrisis werken veel mensen vanuit huis waardoor de interesse in het kopen van webcams in één klap terug is. Het contact met collega’s en klanten vindt nu toch vooral plaats via videobellen op Zoom en Microsoft Teams waardoor goede webcams geen overbodige luxe meer zijn. Maar wat is nu precies het voordeel van een losse webcam en waar moet je precies op letten wanneer je een webcam wilt aanschaffen om het thuiswerken soepel te laten verlopen?

Waarom een webcam voor thuis?

Tegenwoordig zijn camera’s meestal ingebouwd in laptops, tablets en smartphones, maar deze beeldkwaliteit voldoet vaak niet aan de eisen van een thuiswerker. Het beeld is vaak korrelig en vertraagd, en de microfoon vangt relatief veel omgevingsgeluid op. Dit is niet zo handig wanneer je in een belangrijke vergadering zit met je klant. Bovendien kan een ingebouwde camera niet gedraaid worden waardoor de hoek niet altijd even goed is. Daarom is een losse webcam eigenlijk een musthave om het thuiswerken goed aan te pakken.

 

Waar moet je op letten bij een webcam voor thuis?

Beeldkwaliteit van je cam

Het allerbelangrijkste waar je op moet letten bij het aanschaffen van een webcam is de beeldkwaliteit. Het is prettiger als je gesprekspartner je kan aankijken terwijl jullie praten. Wel zo handig tijdens online sollicitatiegesprekken, conference calls en meetings met collega’s. Het aantal frames per second is hierbij belangrijk. Vanaf 25 fps zit je goed, alles daarboven zorgt voor een nog vloeiender beeld. Daarnaast is de resolutie van de webcam van invloed op de scherpte van het beeld. Zo heb je onder andere keuze uit full HD (1080P) en HD (720P).

 

Microfoon

Als je computer of laptop geen ingebouwde microfoon heeft dan is het belangrijk dat je webcam dit wel heeft. Anders zul je nog een losse microfoon aan moeten schaffen, zodat je collega’s je ook kunnen horen.

 

Praktisch in gebruik

Een nadeel van apparaten met een ingebouwde webcam is dat je de beeldhoek niet zelf kunt bepalen. Je kunt hem dus niet plaatsen waar je maar wilt. Zorg er daarom voor dat jouw losse webcam een handig voetje met een klem heeft waardoor je hem overal aan vast kunt maken en zelf de hoek kunt bepalen. Let er ook op of het mogelijk is om de camera te naar boven of beneden te richten.

 

Bij Coolgods hebben we rekening gehouden met de gebruiksgemakken en -eisen voor thuiswerkwebcams. Zo hebben al onze webcams een ingebouwde microfoon en zijn ze voorzien van een handige klem zodat je ze aan het beeldscherm kunt bevestigen. Bovendien zijn de webcams draadloos en 180 graden draaibaar. Qua beeldkwaliteit hoef je je ook geen zorgen te maken. Met de HD videoresolutie ben je altijd verzekerd van kleurrijk HD beeld en de autofocus zorgt ervoor dat je altijd scherp in beeld bent. Zo kun je altijd en overal deelnemen aan videogesprekken met jouw collega’s!Related Products