Tech Nieuws

Apple verhoogt de prijzen van apps voor zowel iOS als OS X

Via verschillende media heeft Apple bekend gemaakt dat het vandaag de prijzen van apps voor zowel iOS als OS X gaan verhogen. 

Met hoeveel procent de app prijzen exact gaan stijgen is nog niet bekend. Apple informeerde app ontwikkelaars via e-mail over deze prijsverhoging.
Hoe sterk de prijzen in de Nederlandse App Store gaan stijgen is niet zeker, maar het lijkt om een btw verhoging te gaan. Tot nu op heden werd voor alle apps in de Europese App Stores hetzelfde, Luxemburgse btw tarief van 15 procent berekend. Sinds 1 januari gelden er nieuwe regels, deze stellen dat de btw betaald moet worden welken gelden in het land van aanschaf. Dit houdt in voor Nederland dat de prijzen met zo’n 6 procent gaan stijgen. Als we van het Nederlandse btw tarief uitgaan (21%) dan lijkt dat de prijs van apps die nu 0,79 euro kosten rond de 0,83 euro zullen uitkomen. Hoogst waarschijnlijk stelt Apple dan de prijs naar boven bij en ronden ze dit af op 0,99 euro. Momenteel hanteert Apple ook dit soort “ronde prijzen”.

Voor meer Apple kijk dan in onze webwinkel waar wij verschillende accesoires voor iPhone, iPad en iPod aanbieden. Het gehele assortiment kan je hier bekijken en bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.